Voettocht der Vlasstreek

voettocht dervlasstreek 2017

 

Verkwikkende Vlastocht vanuit Marke

 

Verkwikkende Vlastocht vanuit Marke

Een stralende zon en een fris windje, wat heb je nog meer nodig voor een wandeltocht. Een bestemming uiteraard. Wij gaan vandaag stappen in en rond Marke. Wij zijn te gast bij WSK Marke, en het Don Bosco College is onze startplaats. Buiten staan al van verschillende  standjes opgesteld en wij spotten ook onze voorzitter van Aktivia in hoogsteigen persoon en onze medewerker Luc (ditmaal niet actief).

Er heerst al een gezellige drukte in de startzaal en alles wijst erop dat het een succes wordt voor de organisatoren. Deze wandeling kan je ook uploaden op je GPS en ik wil dus wel eens uitproberen hoe dit allemaal loopt. En trouwens, we moeten mee met onze tijd. Voordeel is natuurlijk dat, als er een pijltje “verdwenen” is, je kan terugvallen op de GPS. Dat er veel interesse is bewijst dat het GPS wandelen toch in de lift zit. Ik kies voor de 18 km die er uiteindelijk 20 zou worden, maar dit had niets met het systeem te maken.

 

Het gaat richting Marionetten. Het Stadsgroen Marionetten (zo wordt dit project in Kortrijk genoemd), omvat bijna 60 hectare nieuwe natuur die het Kennedybos verbindt met het stadsrandbos in wording. Het gebied leent zich uitstekend voor zachte recreatie en fauna en flora kunnen zich hier volop ontwikkelen. De blikvanger is hier een reusachtige libel die zich op het hoogste punt van deze site bevindt, samen met een multifunctioneel paviljoen. De spanwijdte van de vleugels bedraagt 37 meter, de lengte 27 meter en de hoogte maar liefst 6 meter. Het is hier heerlijk wandelen, ver van de drukte van de stad, door de groene kronkelende wegeltjes. We bereiken de eerste rustpost aan het Lievens Bauwensplein waarna we de boorden van de Leie opwandelen.

  

We maken hier een mooie lus in het nieuwe groen en via het Prikkelpad en de Twee Bekenwandelroute komen we terug op de rustpost. Na een weldoende verfrissing gaat het richting Aalbeke. We wandelen door het Preshoekbos. Het Preshoekbos moet zowaar dé groene long worden van Kortrijk en zijn fusiegemeenten. Het agentschap voor Natuur en Bos beheert het bos en heeft al 75 ha bebost, maar de bedoeling is er een 250 ha grote groene oase van te maken. Na een tweede rustpost in Aalbeke, gaat het terug richting Don Bosco. Wij komen nog aan de Hoogmolen voorbij, een bedrijfsklare graanmolen die beschermd is als monument, en ook aan een reusachtige opslagplaats voor hout. In de startzaal is het aardig druk geworden en met 1657 deelnemers kunnen de organisatoren zeker content zijn. Wij noteren alvast 11/10 voor de Herdenking Marcel Verstraete met start in Harelbeke.

Tekst Patrick Olivier

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

Friday the 20th. WSK Marke
Free Joomla 2.5 templates by New Poker Reviews
" Design AWAL"