27ste Wandeltocht Herdenking Marcel Verstraete

Het weer is goed en WSK Marke vzw belooft een mooie tocht zodus zakken we af naar Harelbeke. We starten vanuit de basisschool Zuid in Harelbeke-Stasegem en kiezen voor een lange afstand. We gaan van start en wandelen eerst langs het kanaal om zo verder langs de Permekestraat en dan verder door een nieuwe wijk te wandelen namelijk de Sint- Lodewijk. Aangelegd met kanaaltjes en een vijver die goed kan dienen als bluswater indien er iets gebeurd en waarschijnlijk ook als bufferbekken, goed gezien!

In de verte zien we nog een watertoren en 2 oude schoorstenen staan. Via de Feys Hoevestraat komen we op een kerkwegel die ons tot bijna aan de eerste rustpost brengt en die noemt ook Sint-Lodewijk. We gaan verder via de Oliebergstraat en nemen terug een tegelpad tot op de oude Heerweg, waar er een zeer mooie hoeve staat, het Pladijshof.

We gaan verder via de Gaverstraat waar Bekaert Deerlijk gevestigd is. Onderweg kunnen we ook nog genieten van de ruiters die aan het oefenen zijn met hun paarden. Iets verder slaan we af en gaan we naar de volgende rustpost, die gevestigd is op het Domein de Gavers.

Van hieruit wandel je eerst op verharde wegen. Hier kan je ook al de zeilboten zien oefenen, en heb je een mooi overzicht over het Gavermeer. Daarna duiken we het bos in  en maken we een mooie wandeling rond het water. Het is zalig genieten in het bos en hier en daar komen we verschillende soorten paddenstoelen tegen en zelfs in de lucht zie je ook de ganzen en de watervogels. Eenmaal de Gavers verlaten komen we dicht bij onze startplaats. Het was een zeer mooie wandeling waar menig mens van genoten hebben.            

Verslag: Patrick Olivier

Foto's:

{gallery}2016marcelverstraete{/gallery}

Facebook Image