Wandelsport Vlaanderen vzw is opgelucht en blij, in deze nare Coronaperiode. Dankzij jullie, is de kaap van 10.000 kijkers overschreden (start sedert eind mei), op onze Wandelblog, voor het item “Spontane Wandelinitiatieven”.

10000 wandelaars

Door de opgelegde maatregelen, door de Nationale Veiligheidsraad, Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie, bieden tal van WSVL (Wandelsport Vlaanderen vzw) wandelclubs alternatieve bepijlde, of met plan, of deels met knooppunten, wandelingen aan. Het mag spijtig niet overal, sommige clubs bieden dan als alternatief wekelijks of tweemaal in de week, begeleide groepswandelingen aan (20 pers).

Aan de Wandelsport Vlaanderen clubs, die dit voorstel uitgewerkt hebben, jullie doen dit voortreffelijk! Ook dank aan de stad – gemeente en politiediensten voor jullie medewerking. Vele wandelaars ontdekken nu, in eigen land de mooiste plekjes en sinds kort de beste terrasjes met de corona voorschriften. Proficiat aan allen, en ook voor de WSVL clubs een applaus.

Applaus

Om een overzicht te hebben heeft WSVL door het reeds ruime aanbod een Exel bestand gecreëerd met al ons gekende wandelinitiatieven. Deze staan gegroepeerd en gerangschikt volgens einddatum B. De startdatum van de tochten staan onder A.

Heb je de smaak te pakken of interesse gekregen in deze ontspannende vrije wandelsport? Men kan steeds de info lezen op de Wandelblog van WSVL, ook hoe men  kan aansluiten bij een wandelclub. Ook de websites/FB pagina van de organiserende clubs kan men raadplegen. Alle leden/wandelaars aangesloten bij een WSVL club zijn verzekerd!

Maar geniet vooral verder van de Spontane Wandelinitiatieven in afwachting tot de “nieuwe normaal opstart”! Denk aan de 1,5 meter afstand, tijdens de wandeling indien in groep of met een andere bubbel. Hou het veilig, en heb ook aandacht voor het zwerfvuil. Succes, en blijven genieten met dit zomers weertje.

 

Dit is een copy van het bericht op Facebook: https://wandelblog.com/2020/06/24/10-000-exellent

Tip: lees ook Spontane Wandelinitiatieven: https://wandelblog.com/2020/05/19/spontane-wandelinitiatieven/

 

Facebook Image