Uitreiking van de Vierkunststedentrofee 2019

De 21ste Vierkunststedentrofee 2019, werd dit jaar plechtig uitgereikt te Eine in Oost-Vlaanderen. Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde, had na hun Prosper De Maeghtwandeling, de eer om deze korte viering te organiseren. De opening was met een welkom en een dankwoordje, door José Deschaumes, voor alle aanwezige clubs. Uiteraard was het terug enkel voor de genodigden.

De burgemeester van Oudenaarde, dhr. De Meulemeester Marnic en gemeenteraadslid Tineke Van Hooland, waren aanwezig om deze viering extra toe te lichten. De nieuwe voorzitter van Wandelsport Vlaanderen, dhr. Lieven Hostens, hield een korte lovende toespraak voor deze vier organiserende wandelclubs en de 17.781 deelnemende wandelaars. Veel lof en felicitaties, luid applaus, mooie woorden hoorden er terecht bij.

Ook dank aan de voorzitter van deze prachtige Vierkunststeden tochten, dhr. Gerard Devlieger voor zijn toelichting. Een leuk nuttig  geschenk mochten de 15 best vertegenwoordigde clubs ontvangen. De clubs die op drie van deze vier tochten, met minstens 10 verschillende deelnemers aanwezig waren, kwamen in aanmerking voor de rangschikking.

We onthouden dat de Vierkunststeden, zeker een bezoek waard zijn. De mooiste plekjes en parcours door de vier steden zijn bepijld : Brugge - Gent – Oudenaarde en Kortrijk, in een gezellige kerstsfeer. Zeker een aanrader, tof en leerrijk. Na alle mooie woorden en speeches, werd er een natje en een lekker droogje aangeboden door wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde. Dankjewel, en proficiat, dit was een top receptie.

Data om te noteren met stip in 2020 :

  • Zaterdag 12 december 2020 : Gent bij Nacht
  • Zaterdag 19 december 2020 : Brugge Binnenste Buiten in kerstsfeer
  • Zaterdag 26 december 2020 : Oudenaarde in kerstsfeer
  • Dinsdag 29 december 2020 : Kortrijk Feeëriek – Ergôdome wandeltocht

 

Facebook Image